Produktiv dag

Fredagar är ju som bekant min pluggdag, även om jag lägger upp arbetet lite som jag vill. Idag stod mycket annat på agendan och jag har hunnit med det mesta tror jag.

Började som vanligt morgonen med en storhandling följt av att hämta paket på macken, bland annat sonens studentplakat 👋. Dock glömde jag några viktiga saker i handlingen så eventuellt måste jag åka en gång till innan nästa vecka.

(null)

Städade sedan halva huset, har övervåningen kvar som jag tänkte ta den när sonen är på träning.

(null)

Bakade sedan filmjölksbröd, det godaste och enklaste man kan göra enligt mig. Håller sig dessutom färskt länge. Nu var det dock länge sedan jag gjorde det av någon anledning men nu var det dags igen. Förberedde även lite till morgondagens fikabesök.

(null)

(null)

RECEPT:
Blanda 3dl vetemjöl, 2 dl grahamsmjöl, 2 dl havregryn, 2 tsk bikarbonat och 1 tsk salt i en bunke.  Tillsätt  4,5 dl filmjölk och 1 dl mörk sirap i bunken och rör ihop allt till en smet. Ta en bakform som rymmer ca 1,5 L och sätt i ett bakplåtspapper. Häll i smeten. Toppa med lite mjöl.  Grädda i ugnen på 200 grader i 50 minuter. Svalna ordentligt i en bakduk. Klart! 

Sedan var det dags för ett besök hos smådjurskliniken för kloklipp. Tydligen börjar tandstenen komma tillbaka igen men nu är han för gammal för att kunna sövas igen så jag hoppas det håller sig bra så länge som det går.

(null)

Varje gång Nocco släpper en ny smak så blir det som en tävling att försöka få tag i den snabbt. Jag dricker inte, eller bara någon gång ibland om det är en fin burk 😅 (Tillräckligt gamla) sonen dricker ju dock och jag blir den som får jaga 😄 Idag var det enkelt då macken här i byn var riktigt snabba att få hem den.

(null)

Och än är inte dagen slut så det blir att fortsatta bocka av listan. Det var ju det där med pluggandet också 😬

(null)

Trevlig helg! ♥️


Kommentera här: